top of page

5 December gaan de eerste bomen de grond in, help mee planten of adopteer een boom!

Jac

19 nov. 2023

5 december om 9 uur planten wij (Stichting Natuurgebied De Kuilen samen met Vereniging Natuurmonumenten) de eerste 140 grote(re) bomen in de nieuwe natuur bij De Kuilen. 

Hierbij kunnen we je hulp goed gebruiken!

Op 5 december aanstaande vanaf 9 uur planten wij (Stichting Natuurgebied De Kuilen samen met Vereniging Natuurmonumenten) de eerste 140 grote(re) bomen in de nieuwe natuur bij De Kuilen. 

Hierbij kunnen we je hulp goed gebruiken. 


Vrijwilligers gezocht!

We willen vanuit de stichting met 10 vrijwilligers, samen met nog eens 10 vrijwilligers van Natuurmonumenten, deze bomen in de grond zetten. Helpt u mee?

Iedere boom heeft weliswaar een kluit, maar er moeten per boom ook 3 steunpalen in de grond worden gezet zie samen met spanbanden voor de stevigheid zorgen. Dit wordt een dus een sportieve activiteit!

We verwachten dat we de hele dag nodig hebben en zullen dan – na een foto met de vrijwilligers en de bomen – weer huiswaarts keren. Voor de inwendige mens en koffie wordt gezorgd. Ook al kun je maar een dagdeel, meld je aan en kom helpen. 

Aanmelden kan op onze website Agenda | natuurgebieddekuilen. We kijken uit naar je komst!


Adopteer een boom!

Stichting Natuurgebied De Kuilen heeft vorig jaar de akker bij de Fazantenweg Langenboom aangekocht. De helft van deze aankoop werd gefinancierd door het GOB (Provincie Noord Brabant), voor de andere helft hebben we schenkers bereid gevonden geld te geven voor deze nieuwe natuur. Een deel is helaas nog steeds schuld. Ook het plantgoed moet nog aangeschaft worden. 

Deze 140 bomen en de steunpalen hebben we gekocht met de opbrengst van de biologische aardappelen die deze zomer op de akker groeiden en een donatie van Natuurmonumenten . Wij zijn super blij met deze bomen, ze zullen al een mooie aanblik geven en zijn een fantastische stap naar de nieuwe natuur. In het najaar van 2024 zullen duizenden kleinere struiken en boompjes worden geplant, we proberen dan samen met Natuurmonumenten en de Gemeente Land van Cuijk de jaarlijkse "nationale boomplantdag" op ons terrein te organiseren. Ook zijn we bezig met sponsoring-aanvragen voor stevige ‘buurtbankjes’ in deze nieuwe natuur. Hoe leuk is het om straks even en met elkaar te gaan genieten van de natuur op een bankje? Verder nieuws hierover volgt nog.

We willen proberen met een leuke actie via deze grote(re) bomen de schuld zo veel mogelijk af te lossen en het liefste ook geld te verzamelen voor de aanplant van 2024. 

Je kunt voor 150 euro één van deze 140 bomen ‘adopteren’. Deze boom wordt namens jou geplant, is genummerd, heeft een zogenaamde ‘geo-locatie’ (is te vinden op bijv Google Maps) en we houden op onze website een lijst bij van deze adopties. Naar wens kan een naam worden vermeld, en eventueel een boodschap waarom je de boom hebt geadopteerd. Ook ontvang je een certificaat met de adoptie-gegevens (naam, nummer, de eventuele boodschap en de geo-locatie). Een mooi gebaar voor onze nieuwe natuur bij De Kuilen maar ook een mooi cadeau voor bijvoorbeeld een trouwerij, geboorte, herdenking bij overlijden of andere gelegenheid. Ook is het mogelijk om voor een klein bedrag een houten bordje te bestellen die aan de boom gehangen wordt. Omdat dit een duurzaam project is, zal dit houten bordje in de loop van de tijd vergaan. Het certificaat en de website blijven echter beschikbaar. 

Heb je interesse om één van deze bomen te adopteren? Kijk dan op onze website Een boom adopteren | natuurgebieddekuilen

bottom of page