top of page

Meet and greet met Lisette Schaminée Brands tijdens Kunstroute 2022

Dorine Peters

14 jul. 2022

Op zondag 10 juli jongstleden gaf Lisette Schaminée Brands tekst en uitleg bij kunstwerk "Natuur(lijke) Verbinding". Lisette is bestuurslid van Stichting Natuurgebied de Kuilen en de maakster van het kunstwerk.

Het bestuur is al enige tijd bezig met het behoud van de natuur rondom de Kuilen en toen Lisette hoorde van de Kunstroute heeft zij deze kans gegrepen om de visie van het bestuur uit te beelden door middel van dit kunstwerk. Tijdens de Meet and Greet op 10 juli was er de mogelijkheid om van Lisette zelf te horen wat het kunstwerk betekent. Naast de uitleg over het kunstwerk zelf, konden er natuurlijk ook vragen worden gesteld over de verdere plannen van de stichting.


Het kunstwerk bestaat uit een samenspel van 5 unieke bomen. Iedere boom staat voor één van de vijf samengevoegde gemeentes met ieder een uniek karakter. Maar ze staan ook symbool voor de 25.000 echte bomen en struiken die straks op het aangekochte terrein komen te staan.

Het was een fantastische ervaring en er was de hele dag veel belangstelling voor het kunstwerk. De kunstroute en het kunstwerk van Lisette is nog tot en met eind september te bezichtigen.

Kunstroute (ontdekmill.nl)

bottom of page