top of page

Opruimdag groot succes!

Vele vrijwilligers maken licht werk !

IMG-20210926-WA0014.jpg
DSC05380.JPG

Opruimdag rondom 'De Kuilen' geslaagd !

Op zaterdag 26 september hield Stichting Natuurgebied De Kuilen een afval-opruimochtend op, in en nabij natuurgebied 'De Kuilen'. 

De bedoeling was om divers zwerfafval, lege blikjes, flesjes, plastics en dergelijke - achtergelaten na het zomerseizoen - uit het natuurgebied te verwijderen en het netjes op te ruimen. 

28 vrijwilligers hadden zich aangemeld.

Zoals enkele duikers van Duikclub Sea Devils en mensen van visclub De Rietvoorn. 

Deze namen de waterplassen voor hun rekening.

Ook nieuwe bewoners die nog maar enkele weken of maanden in Langenboom of Mill woonden waren spontaan van de partij. 

De groep bestond verder uit aanwonenden - waaronder de 87-jarige Martha - direct of indirect betrokken mensen bij De Kuilen en bestuurders van de Stichting.

 

Vanaf de Langenboomseweg tot aan de Graafseweg kreeg het gebied een grondige opruimbeurt. Na vooraf gratis fruit gingen groepjes van 3 of 4 personen zowel de vaste natuur als de waterplassen ontdoen van zwerfafval.

 

Mensen die elkaar niet of nauwelijks kenden gingen gehuld in gele hesjes, bewapend met opruim-knijpstokken en vuilniszakken, al gezellig speurend en buurtend de drie routes lopen. 

 

Ook op en in het water werd een mooie en knappe bijdrage geleverd. Met twee bootjes gingen de duikers en de visclub op zoek naar zwerfafval. 

 

Na enkele uurtjes fiks doorpakken mocht het resultaat er zijn: meer dan 15 goed gevulde afvalzakken met diverse troep. Daarnaast werd, net naast de crossbaan, op 5m2 een 30-tal blikjes en gebrokken flessen drankflessen opgeruimd. 

 

Na afloop was er een groepsfoto en een vrije consumptie bij de gastvrije strandtent 'Goeie Dag'. Er was een evaluatie en er werd 'nagebuurd'. 

 

Dank en complimenten voor de inzet aan: Alle vrijwilligers, de duikclub Sea Devils, en visclub De Rietvoorn, de Gemeente Mill & St. Hubert voor het ophalen van het afval op maandag, degene die het gratis materiaal ter beschikking stelde, de anonieme sponsor van fruit & de sponsor van de consumpties 'Goeie Dag'.

 

Namens bestuur van de Stichting: We zijn trots op jullie en dit geeft ons energie!  

bottom of page